.: tävlingen - internationellt

Den stora internationella tävlingen är självklart Manhunt International. Tävlingen är tveklöst världens största manliga modelltävling och startades redan 1993. Till tävlingen kommer representanter varje år från 40-50 länder.
I motsvarande storlek som Miss Universum-finalerna görs idag Manhunt-finalerna på liknande och spektakulärt sätt. Till varje världsfinal av Manhunt skickar vi en Sveriges Man-vinnare som Sveriges representant. Innan BossaNova startade Sveriges Man arbetade vi med en annan tävling, vid namn ManFace.

 
Den som vann finalen av tävlingen 1995, på Embassy i Stockholm var Peter Eriksén. Han representerade sedan Sverige i världsfinalen av Manhunt 1998 i Australien, där han vann! Peter har sedan dess haft en karriär som modell med stor arbetsmarknad i många länder. Idag är Peter framgångsrik mäklare i Stockholm. Peter har många gånger varit jurymedlem i Sverigefinalen.

Peter Eriksén
 
Den bästa placeringen för en svensk deltagare efter Peter Eriksén är Egill Arnljots (Sveriges Man 2007) som tävlade i Manhunt International 2008 och kom på en hedrande 2:a plats! Läs Egills blogg från tävlingen här!


Egill Arnljots

 

De senaste åren har världsfinalerna anordnats i stora städer i Asien, som t ex Peking, Singapore och Seoul. Manhunt International TV-sänds i många länder. Förhoppningsvis även i Sverige snart? Läs mer om Manhunt här!
     

Förutom Manhunt International så har även våra Sveriges Man vinnare och finalister representerat Sverige i Mr Scandinavia. Där tävlar två killar från Sverige, Norge, Finland och Danmark samt en kille vardera från Island och Åland. Flera gånger har våra svenska representanter vunnit; som t ex Johan Hellström (1998) och Andreas Schmidt (2003). Läs mer om Mr Scandinavia här!