.: tävlingen - om sveriges man

Om tävlingen
Sveriges Man är inte bara Sveriges största manliga modelltävling, konceptet har idag byggt en tradition som en trogen publik vill uppleva säsong efter säsong.
I backspegeln
1996 tog vi initiativet till att starta en manlig motsvarighet till Fröken Sverige-tävlingen, som även den organiserades av BossaNova. Det var under den tiden som Fröken Sveriges direktsända TV-finaler sågs av över 2 miljoner tittare.

Behovet av att skapa en manlig motsvarighet visade sig vara stort, vilket resulterade i starten av den manliga modelltävlingen Sveriges Man. Sedan starten har vi tillsammans med HäntExtra byggt upp ett starkt varumärke.

Vill du bli Sveriges Man?
Tävlingen startar med en casting i Stockholm. En kunnig jury väljer de 20 killarna, som presenteras i semifinalen. Där presenteras för första gången de killar som vi också kallar semifinalisterna, tillsammans.

Därefter sker en läsaromröstning i HäntExtra där läsarna väljer sina favoriter. De 10 killar som fått flest röster av det svenska folket, blir finalisterna till Sverigefinalen. Den som till slut blir Sveriges Man, får representera Sverige i världens största manliga modelltävling, Manhunt International!

Så ta chansen och anmäl dig här!