.: tävlingen - steg för steg

Steg 1 - Anmälan
Anmälan till tävlingen skickas in via informationen du får i HäntExtra eller direkt härifrån hemsidan. Anmälan innehåller förutom en viss grundinformation, två stycken nytagna fotografier - en ansikts- och en helkroppsbild. Alla kandidater som anmäler sitt intresse måste vara minst 17 år fyllda men får inte vara över 29 år gamla. Förutom att killarna dessutom måste vara av svensk nationalitet finns det inga övriga krav.

Steg 2 - Casting

Nästa steg består av att modellagenturen väljer ut de killar som kallas till casting. Eftersom det är många som söker kontaktas endast de killar som bjuds in till casting.En kunnig jury väljer de 20 killarna, till semifinal-eventet ombord på ett Viking Line fartyg. Du måste söka till castingen för att bli kallad och blir du sedan inbjuden får du information om tid och plats. De 20 killar / semifinalister som väljs fotograferas direkt vid castingtillfället och presenteras efter några veckor i HäntExtra inför semifinalen.

Steg 3 – Semifinal

De 20 utvalda killarna från castingen bjuds in till ett av Viking Lines fartyg för den spektakulära semifinalen som hålls på ”Östersjön hetaste dansgolv”. De 20 semifinalisterna träffar produktionsteamet redan på morgonen samma dag som semifinalen hålls. Efter ett kort informationsmöte, väljs kläder ut i passande storlek och färg. Huvudmomentet i förberedelserna är såklart att träna in showen med koreografi och presentationsmoment. Efter mat och styling, och med en skrikande publik, sätter showen igång tillsammans med gästartister och en känd konferencier.  Det är ingen som åker ut ur tävlingen i semifinalen, däremot tas det fotografier dagen efter som senare används i nästa steg.

Steg 4 - Svenska folket röstar

Fotografierna som tas på båten publiceras efter en tid i HäntExtra där en läsaromröstning sker. Omröstningsnumret med bilder och presentation av de 20 semifinalisterna, presenteras i två nummer av tidningen. De tio killar som får flest röster går vidare till finalen.

Steg 5 - Final

Finalen hålls under ett intensivt dygn på ett av Viking Lines fartyg. De 10 framröstade killarna kallas redan tidigt på morgonen för att informeras, stylas och repetera inför showen på kvällen. Det bjuds på mat i mängder, bastubad, boende och mycket annat för våra finalister. Mediapådraget är stort där ett antal journalister, modellagenturen och kända ansikten medverkar och gör kvällen oförglömlig!
Sedan är det genrep inför juryn som gör sin första preliminära bedömning. Middag serveras, juryintervjuer hålls och den sista ”piffen” görs. Efter dagens långa uppladdning är det äntligen dags för tävlingsstart med snygga kläder, medryckande musik, gästartister tillsammans med en känd konferencier. Längst fram vid scenen sitter den granskande juryn under ledning av juryns ordförande, Maud Kerzendörfer. En timme senare är den nya Sveriges Man utsedd inför en jublande publik!
Steg 6 - Sveriges Man
För vinnaren av Sveriges Man händer en hel del. Det stora momentet är världsfinalen, där Sveriges Man representerar Sverige internationellt i världens största manliga modelltävling Manhunt International. Publicitet, fester och annat spännande förknippas inte bara med vinnaren, utan kan även hända övriga finalister i tävlingen. Synk Casting ger både vinnaren och flera andra tävlande varje år chansen till att arbeta som modell både i Sverige och utomlands.
För att läsa mer om vad gamla vinnare och medverkande har gjort efter tävlingen läs gärna här. Sveriges Man erbjuder många möjligheter och en chans att bli upptäckt, att få nya kontakter eller spännande karriärer.